torsdag 3 september 2015

Växthusets veckobrev 36/2015

Tack för att så många kom på föräldramötet. Det var väldigt trevligt att träffa er. Protokoll från mötet kommer inom kort att hängas på er hylla i hallen.

Nu rimmas och rimmas det på Växthuset. Förra veckan fick barnen i uppdrag att hämta något som rimmar i skogen. På samlingen har vi sedan hittat på rimord till våra fynd. Vi sjunger och läser och gör ramsor och lär oss massor av rim som ju är en av grunderna i språkinlärningen.
Ingela (vår specialpedagog) har nu börjat att sitta med barnen ett och ett för att lära känna dem bättre och var de befinner sig i sin språkliga utveckling. På så sätt kan vi hjälpa barnen i sin inlärning på bästa sätt.
I den fria leken väljer barnen aktiviteter själva och lär känna nya kamrater.

Vi leker mycket gruppstärkande lekar. Här leker vi "täcket". Vem är det som sitter på andra sidan. Det gäller att komma på namnet på kompisen. Ibland får vi ge en ledtråd så här i början. I en annan lek bildar man en tunnel och barnen får gå igenom tunneln en och en och när man passerar säger vi fina ord om barnet t ex du är en bra vän osv.


Vi har målat till musik under tystnad. Efter en stund bytte vi plats med varandra. När målningen var klar fick vi leta upp ett konstverk med hjälp av en passpartout. Sen döpte vi vårt konstverk och berättade lite om det. Det blir nog en liten utställning i Växthusets lokaler snart :).


En dag var Micke, vår rektor på besök. Kan man bygga ett torn som är lika högt som Micke??Nästa vecka är vår sista "inskolningsvecka". Veckan därefter börjar vi läsa efter vårt schema. Schemat kommer vi att hänga på barnets hylla i hallen under nästa vecka.
Tack för den här veckan!!
Ulla, Tine, Annika, Therese, Soheila, Anette och Mathias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar