fredag 25 september 2015

Växthusets veckobrev 39 2015

Återigen en härlig förmiddag i skogen. Den här veckan gällde det att hitta något som såg ut som eller började på bokstaven Ii.
Insekt börjar på i! Man kan se ut som ett i och man står rakt! Stammen på trädet är ju också ett jättelåååångt i! Man kan sortera massor av i-pinnar i storleksordning och vips så lär vi matematiska begrepp också:)).
I skolan gjorde vi fina igelkottar av tallbarren vi hittade i skogen.
Sen pratade vi i-språket. Inte helt lätt att förstå. Man byter ut alla vokaler i en mening och ersätter dem med i. Min birnin firstir si mickit!!! (men barnen förstår så mycket)
På rörelsen den här veckan tränade vi på några av de grenar som kommer att vara med på "Fångarna på fortet" på fredag eftermiddag på fritids.
Vi kommer att sätta upp ett diagram på alla Växthusbarns namn på väggen.


Man skulle till exempel ha en boll mellan varandra utan att hålla den med händerna.

På matematiken jobbade vi vidare med problemlösning och vi hann börja prata om diagram också. Vi jämförde hur många bokstäver vi kunde ha i våra namn och skrev upp vårt namn. Längsta namnet hade 9 bokstsäver.


I lyckostjärnan läste vi om förra veckans berättelse och mindes tillbaka vad som hände. Vi repeterade också de svåra orden och begreppen.
Sen hade vi soltimme och pratade om vad som får oss att må bra. 

Roligt att lyssna till alla "må-bra-känslor".
Och sen var det dags för Växthusbarnens tjuvstart på fredagsmyset. Simning!! För visst är det mysigt att avsluta veckan med ett simhallsbesök. Och nu var det ju dessutom första gången!!!
 Vilket pirr och vilken förväntan barnen hade. De kunde nästan inte vänta tills det var dags att åka iväg med bussen. När vi kom fram åt vi vår matsäck och hjälpte varandra på med "simbanden". På simlektionen fick vi förställa massa olika djur. Vi var bläckfiskar, späckhugare, bävrar, pingviner och alla djuren rör sig ju på olika sätt i vattnet. Ibland även under vattnet:).
Tack för den här veckan! Vad roligt att det börjar komma kommentarer i vår blogg! Fortsätt med det:) Vi återkopplar till barnen.
Snart finns en fritidsblogg så att ni kan följa med om vad som händer även på fritids. 

Vecka 40:
Vi jobbar med bokstaven L.
Måndag: Studiedag för lärare. Fritids går till skogen så ha med skogsrygga med lite matsäck som vanligt.
Tisdag: Bokstaven L. Rörelse utomhus (längdhopp). SKOLFOTO. Solrosen samling senast 08.00. Tulpanen samling senast 08.20.
Onsdag: Matematik, bild
Torsdag: Lyckostjärnan.LÄXA: Alla barn ska ha med sig ett gosedjur! 
Fredag: Simning, medtag ryggsäck med badkläder, handduk, frukt/smörgås, dryck. Solrosen samlas senast 08.00, Tulpanen senast 08.30.4 kommentarer:

 1. Anders Gustavsson25 september 2015 14:07

  Vilken roooolig vecka ni har haft. Att avsluta veckan med att bada och simma på morgonen på fredagar borde alla mammor och pappor också få göra....

  SvaraRadera
 2. Ni vet väl att ni alltid är hjärtligt välkomna:)!

  SvaraRadera
 3. Solrosens barn hälsar deras föräldrar välkomna att vara med på skolan minst 100 gånger!

  SvaraRadera
 4. Ni är väldigt välkomna att komma när ni vill hälsar alla Tulpanens barn!

  SvaraRadera