fredag 16 oktober 2015

Växthusbrev 42 2015


Tänk att det finns så många ord som börjar på R! Vi kunde komma på nästan 100 R-ord i måndags innan vi gick till skogen. Vi vandrade till Kolartorp den här gången. Efter matsäck och lek fick barnen i uppdrag att hitta Röda löv. Vi samlade de i en påse för vi ska göra ett fint höstträd. 


Så här fint blev ett av träden. Vi gjorde ett i varje grupp.

Vi använder våra ipads mer och mer. Här jobbar vi med bokstaven R.
                                    
Vi har tränat på talraderna 0-5 och 0-10. Hur ser siffrorna ut och hur är de placerade på talraden?
Man kan med hjälp av centikuber bygga en egen linjal som blir 1 meter lång. Någon kunde till och med få en ännu längre linjal!

På bilden tittade vi på ett bildspel om en engelsk konstnär som tycker om att arbeta med naturmaterial. Inspirerade av honom skapade barnen sina egna naturkonstverk.
Har ni uppmärksammat att Bilden har en egen blogg. Ni kan nå den via rosjoskolan.se . Där kan ni följa era barns bildlektioner.

På torsdagen hade vi en Bornholmsdag. Bornholm är en metod att lära sig språket. Vi hade tre olika stationer där vi på olika sätt jobbade med meningar. Här gör vi meningar med hjälp av tärningar.
Vi skulle vilja påminna om att barnen inte tar med sig leksaker hemifrån. Det finns så mycket att välja på i skolan och man blir så ledsen om ens egen skulle försvinna eller gå sönder. Däremot har vi bestämt att det är OK att ha med sig en fotboll. Viktigt är förstås att man delar med sig och låter de barn som vill vara med får det.

I simhallen tränade vi på att simma bröstsim och att dyka ner på botten och hämta olika saker. Tulpanerna imponerar på SimAnna!!!Nästa vecka:
Bokstaven Ee.
Hela veckan kommer att handla om Allemansrätten och Barns rättigheter.
Måndag: Skogen. Vi kommer att ha en heldag i Kolartorp. Vi grillar korv där till lunch (som vi tar med från skolan). Medtag ryggsäck med frukt och dryck samt sittunderlag.

Tisdag: Barns rättigheter

Onsdag: Bild, barns rättigheter

Torsdag: Barns rättigheter

Fredag: Simning. Solrosen 08.00, Tulpanen samling 08.30.

Vecka 44 är det höstlov och fritids är öppet för de som anmält sig.
Vecka 45 jobbar vi med bokstaven Mm. Tjuvträna gärna lite hemma:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar