fredag 23 oktober 2015

Växthusbrev 43 2015

Det är så många bra dagar under en vecka. Men den bästa den här veckan måste väl ha varit MÅNDAGEN. Vi var iväg till Kolartorp hela dagen. Det var en underbar förmiddag med korvgrillning och massor av lek. Vi gick också en upplevelsestig där man skulle gissa vad som inte hörde hemma i naturen. Vi har haft samtal om allemansrätten. Vad vi har för rättigheter och skyldigheter i vår vackra natur.


Veckans bokstav var Ee! Vi passade på att göra upp en ELD. Hittar ni något mer som har med E att göra i någon av bilderna?
Förutom allemansrätten har vi även pratat om vilka rättigheter barn kan ha. Vi har berättat om FN och barnkonventionen och barnen har fått fundera över vad som är viktigt för dem. T ex att man har rätt att ha ett eget namn, att man har rätt att gå i skolan, att man har rätt att säga vad man tycker osv.Visst är det skönt att vi alla är olika! Tänk om vi alla hade samma namn, talade samma språk, gjorde samma saker och såg likadana ut. Det vore inte särskilt roligt!!

Hoppas ni känner er lite extra välkomna till Växthuset just nu. Ni har väl sätt att barnen hälsar er välkomna på alla de språk vi har tillgång i våra klasser:).
Alla barn har rätt att känna sig trygga och det känns ju tryggt när man vet vad man skulle göra om det skulle råka bli en brand i skolan. Vi fick träna på det på torsdag morgon. Då hade hela skolan en utrymningsövning. Alla Växthusbarn skötte sig galant. Tulpanerna har sin utrymningsväg från klassrummet och Solrosen genom huvudentrén.  Hos Bildlotta fick barnen göra ett eget "forskarhäfte". De satte in sina bilder de målade med hjälp av naturmaterial för några veckor sedan. Sen tillverkade alla tillsammans en fantastiskt fin lampskärm. Titta bara vad mysigt det blev i korridoren:)!
                                 
Nästa vecka (44) är det höstlov. Då är det fritids som gäller för de barn som anmält sig. Nästa veckobrev kommer vecka 45. 
Ha det gott tills dess. Här kommer lite bilder från en fin fredagsförmiddag i stora bassängen. Vad alla barn är fantastiska! De simmar som fiskar...


Vecka 45:
Veckans bokstav: M

Måndag: Vi gräver ner en planka med olika typer av skräp på i skogen. Vad händer om den ligger där hela vintern? Det kan ni fundera lite på....


Tisdag: Språk, rörelse


Onsdag: Bild, matematik


Torsdag: Språk, soltimme


Fredag: Simning


FREDAGEN DEN 11 DECEMBER har förskoleklasserna ett luciatåg kl 07.30. Vi har det utomhus och alla är välkomna på fika efteråt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar