fredag 2 oktober 2015

Växthusets veckobrev 40 2015

I måndags drog alla barn till skogs igen med fritids och hade en fin förmiddag där, medan Tine, Ulla och Annika hade studiedag hela dagen. Vi hade två vikarier hos oss som hette Karin och Milton.

Boksaven L lärde vi oss att GÖRA den här veckan. Vi hade lektionerna utomhus. Labyrint, lupp, längdhopp. Alla börjar de på bokstaven L.
Vi gick i en labyrint. Det gällde att inte nudda de mörka strecken. Vi tittade på olika saker i naturen med en lupp, vi hoppade längdhopp.
Här blev det egna labyrinter när lektionen var slut!
När vi hälsade på Bildlotta den här veckan berättade hon att "Doktor Skum" varit och rövat bort alla färger i bildsalen. Det enda som fanns kvar var färgerna vitt och svart. Barnens uppdrag blev att gå till skogen och försöka hitta lite färger där. Och det gjorde vi!!
Vi hittade gult, grön, rött och rosa och många fler färger. Tänk att blåbär blir röd färg och lingon blir rosa färg när man målar med dem.!
På matematiken har vi pratat om och gjort mer diagram. Tidigare gjorde vi ju namndiagram, nu var det dags för tanddiagram och väderdiagram.
Vi har bevakat vädret varje dag i samlingen. Vi kan konstatera att i september har det mest varit växlande molnighet.
Alla Växthusbarn har tappat 122 tänder, det ni!!
Vi har träffat Smiley, Lelle, Nallis, Busis och andra filurer den här veckan. Det handlar förstås om barnens gosedjur! Alla barn har berättat om sitt gosedjur och målat av det i sin arbetsbok. Efter torsdagslunchen hade vi gosedjurskalas. Det bjöds på glass.


En del gosedjur har funnits med sedan barnen föddes, en del är nyinflyttade och en var 102 år! Man kan ha många gosedjur också. Till och med 23 stycken i sängen när man ska sova:).
 Men det är ju oftast alltid ett som är lite extra speciellt!
Vi läste en saga i Lyckostjärnan som handlade om Bea. Hon hade en nalle som hette Hickeman. Han var sliten och trasig, men ändå Beas allra bästa gosedjur när hon skulle sova borta hos sin kompis Asta.


Nu är det dags för simning! Vi ses nästa vecka! Och tänk på att inte ha smycken på i simhallen. Man blir så ledsen om de försvinner i bassängen...

Det är dags för en liten utvärdering av våra första veckor tillsammans. Vårt arbetssätt skiljer ju sig lite från tidigare år. Vi är tre lärare (mot tidigare två) och förskoleklassen har ett eget fritids (tidigare var vi tillsammans med åk 1).
Vi upplever att vi har ett väldigt fint klimat tillsammans. Barnen känner sig trygga med vilken vuxen som helst och det var ju ett av våra mål. Tryggheten är ju det allra viktigaste. De rör sig fritt och obehindrat i alla våra lokaler och det gör också att de känner sig trygga på hela vårt plan. Våra tre arbetsgrupper fungerar också bra. Vi håller på att lära oss hur vi ska organisera oss och vart vi ska vara och det tar lite tid och blir inte alltid likadant, men barnen är väldigt tålmodiga med oss vuxna:)! Ni ska vara stolta över era barn.

Sist men inte minst. Här kommer en inbjudan för föräldrar att gå på en föreläsning om sociala medier och nätmobbing. Inbjudan finns även på Rösjöskolans hemsida.
https://www.youtube.com/watch?v=NyLKFQ8-JRU
Nästa vecka:
Bokstaven O. LÄXA: Tag med en tom toalettrulle tills på tisdag.

Måndag: Skog. Medtag ryggsäck med dryck och smörgås. Sittunderlag.

Tisdag: Bokstavsarbete. Rörelse.

Onsdag: Bild och matematik

Torsdag: Lyckostjärnan. Soltimme.

Fredag: Simning. Samling senast 08.00 för Solrosen och 08.30 för Tulpanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar