torsdag 26 november 2015

Veckobrev för vecka 48 2015

 Vecka började med ännu en utedag men denna gång gick vi inte till skogen för att leka. Istället blev det en förmiddag då vi städade utanför och runt skolan. Många påsar med skräp fylldes och vi kände oss så nyttiga.


Den utsökta,uppiggande , utmanande och underbara  bokstaven U har vi jobbat med under veckan, så nu vet vi hur den låter och att bl.a. uggla stavas med u i början av ordet.I matematiken har barnen lärt sig hur tärningens alla sidor ser ut och fortsatt öva på 5- kamraterna.

Hos Lotta på bilden började barnen att göra en framsida till de bilder som kommer att målas och ritas under året.
Vi har pratat om vad man  kan vara rädd för och i boken Lyckostjärnan ritade sedan barnen vad de var rädda för och hur de tror att de ser ut när de blir rädda, ingen enkel uppgift men alla jobbade på så gott de kunde.Vi har också lyssnat till olika sorters ord och försökt höra om de är långa eller korta och upptäckte då att TÅG är ett kort ord men väldigt långt i verkligheten och att TUSENFOTING är ett långt ord men ett mycket litet djur.

Vi vill säga ett stort TACK för alla paket som ni skänkte till Aktion julklappen, de kommer att sprida stor julglädje.

Påminner om att jullovslappen ska vara inlämnad senast fredagen den 27/11.

Kylan har kommit så därför är det viktigt med varma kläder då vi är ute varje dag oavsett temperatur och väderlek. För flera är det dags att fylla på i lådan för extrakläder då det händer att barnen blir blöta och behöver byta till torra kläder.

Fredagen den 11/12 firar vi lucia kl.7.30 ute på gården och sedan går vi in för att fika och äta hembakade lussebullar och pepparkakor. Barnen kan vara utklädda till tomtar, lucior, tärnor, stjärngossar eller pepparkaksgubbar/ gummor, men tänk på att de bör ha något varmt under kläderna då vi kommer att vara ute under uppträdandet. Under nästa vecka kommer vi att sätta upp en lista där ni kan fylla i hur många ni kommer. Välkomna att vara med!

Nästa vecka händer detta:
Måndag: Vi bakar pepparkakor och julpysslar
Tisdag: Bokstaven Å och övning till luciatåget.
Onsdag: Bild och matematik
Torsdag. Lyckostärnan
Fredag: Bad i simhallen

Tack för denna vecka och så önskar er alla en skön 1: a adventshelg!


1 kommentar:

  1. Då var det dags för en liten mattekluring igen: Kan ni lösa det här?
    Nisse och Fia ska dela på lussebullar. I burken ligger
    det 10 lussebullar.
    Hur många får de var?

    SvaraRadera