fredag 11 december 2015

Veckobrev för vecka 50 2015

Tiden bara rusar iväg och även denna vecka har vi haft fullt upp med olika aktiviteter. Både under måndagen och tisdagen bakade vi lussebullar till vårt luciatåg och när vi bakat klart räknade vi att vi tillsammans bakat 290 stycken. Bra jobbat!
Veckans bokstav var Ff så förutom att vi fyllde tavlan med F-ord  passade vi på att att prata om vad symmetri är. I matteboken målade barnen fjärilar och annat som är symmetriskt.
I Lyckostjärnan läste vi och samtalade om kapitlet med Valles verkstad. Vera som jobbat i bilverkstaden har nu bestämt sig för att sluta jobba där ( hon har visst fått en massa pengar......) och som avskedspresent ger hon Valle en fin skylt att sätta taket till verkstaden.
På skylten står det Valles verkstad lagar allt. Beas nalle Hickeman är trasig och behöver lagas så när  får Cesar och Bea syn på skylten och får en idé. Kan Valle verkligen laga allt, även en trasig nalle?

Pyssel pyssel och ännu mera pyssel ja det har barnen också ägnat sig åt under veckan som gått.
Det blev julkort, änglar av olika slag, smällkarameller och hjärtan av pärlor.
Hos Lotta på bilden fick barnen berätta om den bild som de gjorde förra veckan till mappens framsida och sedan ritade och målade de en julteckning.
Bilderna från förra veckans mattelektion då vi fotograferade former utomhus har barnen rita av sedan skrev de  vilken form den hade.
Rutan utanför idrottssalen hade formen av en kvadrat.
Två pinnar såg ut som rektanglar.
Så kom då äntligen fredagen med vårt luciafirande. Barnen sjöng och läste verser SÅ bra och gården fylldes av föräldrar, syskon, mor-och farföräldrar som efteråt fick njuta av lussebullar och pepparkakor. Senare på dagen lekte vi uppe i Kaviarparken.

NÄSTA VECKA:
Måndag: Vi går till skogen tag med ryggsäck sittunderlag, dricka, liten smörgås och frukt.
Tisdag: Bokstaven Öö 
Onsdag: Bild och sagoberättelser
Torsdag: Sagoberättelser
Fredag: Bad i simhallen tag med badkläder, handduk och frukt.

Önskar er alla en trevlig tredje advent- och luciahelg!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar