fredag 12 februari 2016

Växthusets veckobrev 6 2015I rörelserummet fick barnen den här veckan prova på yoga. 

Vi provade olika yogapositioner: Barnen får träna på olika samarbetsövningar, där man arbetar två och två. Yoga ger oss en kroppsuppfattning som leder till att man lär sig lyssna på sina kroppars signaler. Barnyoga kan se ut på olika sätt, övningarna går ut på att likna olika djur eller att upptäcka hur rörelse och andningen påverkar oss.

Bokstaven för veckan var Jj och vi jobbade med vårt jag. Vi målade av vår profil, skrev lite fakta om oss och kompisarna får gissa vem jag är

Man kan hitta ett J på väg till skolan :)))

På bilden fick vi göra ett trädcollage. Barnen hade förberett genom att måla och skrynkla ihop papper med färgerna brunt och grönt på en tidigare bildlektion. Idag lärde vi oss hur man skulle klippa till en trädstam och grenar till trädet.

På matematiken handlade det om vikt. Vad väger mest?

Är det en full skål med pärlor eller en full skål med salt? Den kan ni klura på lite:).

Torsdagen blev en vänskapsdag. Vi målade alla hjärtans dags kort. Vi hade också samtal om hur viktigt det är att lyssna och tala sanning.Ha en fin helg och en fin alla hjärtans dag på söndag. Ta hand om er!

Nästa vecka: 
Bokstaven Ä

Måndag: Sista skridskoåkningen. Vi åker till Sollentunavallen. Packa skridskor, hjälm, frukt/smörgås, varm dryck och sittunderlag i en väska eller ryggsäck som ert barn kan bära själv. Det här här sista skridskoåkningen. Ta gärna hem skridskorna sedan, skolans is är ju inte längre åkbar.

Tisdag: Vi får besök av "flourtanten". Röd grupp går till Edsbergs bibliotek.

Onsdag: Matematik/bild

Torsdag: Språk

Fredag: Simning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar