fredag 10 juni 2016

Växthusets sista veckobrev 23 2016


Så här på försommaren gror det för fullt i alla Växthus. Och givetvis även här i vårt eget kära Växthus. Barnen i förskoleklasserna bara växer och växer. Dels på längden, men vår förhoppning är givetvis att barnen även har växt på insidan. Barn suger ju in kunskapen i den här åldern:).
Och OJ vad många tänder de har tappat! 230 stycken tänder har ramlat ut under det här året. Genom att se våra tanddiagram blir vi också påminda om att vi ju alla är olika. En insikt som är viktig att ha med sig. Att alla är lika mycket värda fast man inte alltid är precis lika som sin kompis. Man kan ha tappat 0 tänder eller 7 tänder, men det spelar ju ingen roll! Sen har vi ju alla möjliga olikheter som vi måste lära oss att respektera hos varandra.
Här är Tulpanens diagram, de har tappat 120 tänder tillsammans och på Solrosen tappade barnen 110 tänder.
Nu har vi bara tre skoldagar kvar innan skolavslutningen på torsdag. Tiden i förskoleklass börjar lida mot sitt slut. Vi vill tacka för det här året vi har haft tillsammans med era härliga barn.
Så här mot sluttampen kommer vi att passa på att leka mycket och göra korta utflykter tillsammans.

Vi har lekt mycket lekar den här veckan.
Kims lek. Det gäller att minnas vad som plockas bort.

Här leker vi levande memory!
Tulpanerna har gjort lite uppträdanden:)!!

Sen måste man ju ta vara på allt man gjort i förskoleklass. Alla barn kommer att få ta med sig hem pärmar, mappar och allt de gjort på Tulpanen och Solrosen. Ta gärna med en papperskasse som ni kan bära hem allt i!
Vi har testat att spela brännboll och hjälp vad alla lärde sig fort. Bra kämpat!!!
I torsdags serverades grillad korv på vår gård. Matsalen var denna dag upptagen av alla 6:or som hade sin avslutningslunch då.
Sista simningen och vi passade på att hoppa från trampolinen och sen fick man ju sitt simmärke förstås. För de som inte lämnat in pengar sitter en lapp på hyllan vilket simmärke ert barn har klarat av.


Tack alla föräldrar för att ni varit så bra på att ta med frukt eller smörgås till barnen varje dag!
På torsdag är det skolavslutning. Vi samlas då i klassrummet kl 08.30 och barnen kommer att få medalj för sin insats i förskoleklass. Därefter vandrar vi ut på skolgården där det blir avslutning med hela skolan. Hoppas ni har möjlighet att deltaga! Sen är det sommarlov!!
Fritids är öppet fram till och med vecka 27 för de som anmält det. Vecka 28-30 är det stängt. Vi har idag fått information om vilken fritidstillhörighet barnen kommer att få efter sommarledigheten. Från vecka 32 kommer de att gå på Torpets fritids. Vi har även fått besked om vilka lärare som kommer att ha era barn. Det är tre lärare som kommer att dela på klassansvaret. Janina Malmberg (som idag jobbar i Lilla klassen år 3-5) samt två nyanställda lärare som heter Anna och Sophia.

Ha nu en riktigt skön sommar tillsammans med era barn. Tack för det här året!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar